Ayetel Kürsi Faziletleri

By | 14 Aralık 2013

dua

Ayetel Kürsi Fazileti Nedir? Ayetel Kürsi Okumanın Faydaları? Ayetel Kürsi Fazileti Çok Olan Bir Duadır. Ayetel Kürsi Fazileti Hakkında Resulüllah (s.a.v.) Efendimiz Şöyle Buyuruyorlar :

“Her kim, evinden çıkarken Ayet’el-Kürsi’yi okursa, evine varıncaya kadar Allah (c.c.)’ın taht-ı himayesindedir. Ayet’el-Kürsi okunan eve otuz gün şeytanlar giremez. Kırk gün sihirbaz erkek ve kadınlar giremezler.”

“Ya Ali, Ayet’el-Kürsi’yi çocuklarına, zevcelerine, komşularına öğret. Bundan daha büyük bir ayet nazil olmadı. Bir kimse yatacağı vakit Ayet’el-Kürsi’yi okursa, Allah (c.c.) kendi nefsini, komşusunu, komşusunun komşusunu, evinin etrafında bulunan evleri her türlü fenalıktan emin kılar. Sözlerin efendisi Kur’an’dır. Kur’an’ın efendisi Sure-i Bakara’dır. Sure-i Bakara’nın efendisi Ayet’el-Kürsi’dir.”

“Bir mü’min evinden çıkacağında, yahut düşmanlarından korktuğunda veyahut yırtıcı hayvanlardan korktuğunda Ayet’el-Kürsi’yi okursa, Allah Teala o kimseye yetmiş bin melaike gönderir. Onun için istiğfar ederler ve korktuğu şeyden emin kılar, muhafaza ederler.”

“Her kim evinden dışarıya çıktığında Ayet’el-Kürsi’yi okursa, Cenabı Hakk o kimse için yetmiş bin melaike vazifelendirir, onun için istiğfar ederler. Evine dönerken Ayet’el-Kürsi’yi okursa Cenabı Ecelli ve Ala o kulundan fakirliği kaldırır.”

Resulüllah (s.a.v.) Efendimiz Hazretleri’nin öğrettiği dualar okunmazsa insanın imanını alırlar.”